Prijs-alarm

vanaf €10

Oekraïne vliegtickets

Oekraïne een land waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. Een land wat bijna het grootste is van Europa en een land met nog typische Sovjet kenmerken. Op elke hoek van de straat staan nog standbeelden die dateren uit het Sovjet tijdperk. Maar ook herken je het aan de strakke straten en pleinen. De wegen zijn hier simpel en er zijn vrijwel geen verkeersborden. Ook de markten en parken zijn nog precies hetzelfde als vijftig jaar geleden. Juist deze combinatie van typische kenmerken maakt dit een interessante vakantiebestemming.

Oekraïne ligt in Oost-Europa aan de Zwarte Zee. Het wordt omringd door verschillende landen waaronder Rusland in het oosten en in het westen Polen, Slowakije, Hongarije, Moldavië en Roemenië. Kiev, de hoofdstad, is met haar grote pleinen en rechte, brede straten een echte Sovjet-stad. Deze plek staat vooral bekend om de prachtige kerken en kloosters. Vooral de St. Michaels kathedraal en bijbehorende klooster zijn echt een aanrader. Naast de culturele attracties zijn er ook genoeg parken en pleinen waar je lekker kunt picknicken en genieten van de omgeving.

De meest merkwaardige attractie hier in Oekraïne zijn misschien wel de dagtochten die worden georganiseerd naar Tsjernobyl. Hier vond op 26 april 1986 de grootste nucleaire ramp in de geschiedenis plaats. De boel ontplofte tijdens een test in een kernreactor. De bevolking heeft er hier tot op de dag van vandaag nog last van. Ook al is het een merkwaardige attractie toch is het wel heel indrukwekkend om hier een bezoek aan te brengen.

Ben je niet zo op cultuur, maar hou je meer van zon, zee en strand dan is de havenstad Odessa misschien wat voor jou. Deze plaats ligt aan de Zwarte Zee en wordt ieder jaar steeds populairder. Het is hier heerlijk vertoeven. Oekraïne is dus een heel interessant, maar ook een heel mooi land. Een plek die door nog maar weinig westerse toeristen ontdekt is. Kom naar hier en beleef Oekraïne op jouw manier!

Kaart met de goedkoopste vluchten naar Oekraïne

Adobe Flash is niet geïnstalleerd op uw computer, en daarom kunt u onze handige kaart met ticket-prijzen helaas (nog) niet zien.

Retourtickets per persoon, met terugvlucht na 2 tot 7 nachten.

Als je preciezer of met andere criteria vliegtickets wilt zoeken, kun je het formulier aan de zijkant van deze pagina gebruiken, of het uitgebreide formulier op de homepage.

Bestemmingen in Oekraïne:

Kiev (Borispol)

Kiev, de hoofdstad van Oekraïne, is een van de grootste steden van Europa!

Lviv (Snilow)

Lviv] is een stad in Oekraïne met een levendige geschiedenis!

Odessa

Simferopol