Prijs-alarm

vanaf €139

Ankara (Esenboga) vliegtickets

Ankara, de hoofdstad van Turkije, is met haar bazaars, eeuwenoude moskeeën en grootste park van Europa een bijzondere vakantiebestemming. Ankara is de op één na grootste stad van Turkije na Istanbul, maar desondanks toch verkozen tot hoofdstad. Dit komt door de centrale ligging. Jaarlijks trekken veel toeristen met uiteenlopende redenen naar deze stad. De één voor de rijke geschiedenis en de ander voor de leuke winkeltjes.

In Ankara zie je de invloed van de Romeinen, Byzantijnen en Hettieten nog goed terug. Als je door de stad wandelt zie je bijvoorbeeld het Romeinse theater en de Romeinse baden. Maar ook in andere gebouwen herken je de verschillende culturen. Een aantal bezienswaardigheden moet je hier als cultuurliefhebber gezien hebben. De Arslanhane moskee uit 1290, het mausoleum van Atatürk, de oude vesting Hisar en het museum van de Anatolische beschavingen.

Ben je moe van het geslenter kom dan even tot rust in één van de vele parken of open plekken. Een aanrader is het Harikalar Diyari Park, dit is het grootste park van Europa. Neem je picknickkleedje mee en koop lekker fruit en brood in de bazaar. Op die manier proef je de sfeer van de hoofdstad op zijn best. Maar er zijn ook genoeg andere mooie parken, waar je net zo goed tot rust kunt komen en kunt genieten van je omgeving.

Ook als je geen shopaholic bent is het zeker de moeite waard om één van de shoppingmals en bazaars te bezoeken. Dit is namelijk een ervaring op zich en niet alleen iets voor Ankara maar wat voor heel Turkije geldt. Een aanrader is Çikrikçilar Yokusu met betaalbare traditionele stoffen, handgeweven tapijten en leren tassen en schoenen. Kom je nou specifiek voor een maatpak, antiek of speciale sieraden dan is Bakircilar Çarsisi misschien iets voor jou. Kortom Ankara is een stad met vele mogelijkheden. Of je nu van shoppen, cultuur of ontspanning houdt, het kan hier allemaal!

De goedkoopste vertrekdata

maandagdinsdagwoensdagdonderdagvrijdagzaterdagzondag
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
12

Retourtickets per persoon, met terugvlucht na 2 tot 7 nachten.

Als je preciezer of met andere criteria vliegtickets wilt zoeken, kun je het formulier aan de zijkant van deze pagina gebruiken, of het uitgebreide formulier op de homepage.

Er zijn 0 vliegtickets naar Ankara (Esenboga):

Vluchten vanaf 4 luchthavens: