Prijs-alarm

vanaf €228

Adana vliegtickets

Adana is een stad van contrasten aan de ene kant de zware industrie en een kitscherige moskee, aan de andere kant een moderne studentenstad waar een hoop gebeurd. De mooiste plekken in de stad zijn eigenlijk verborgen. Op het eerste gezicht lijkt het een stad waar voor toeristen weinig te beleven is. Maar als je er zelf op uit gaat, veel met mensen praat op straat kom je achter de schoonheid van deze stad.

Adana is met 1,2 miljoen inwoners de op drie na grootste stad van Turkije. De stad ligt vrij zuidelijk, ongeveer 30 kilometer van de Middellandse Zee en ten oosten van Tarsus. Ondanks de zware industrie is het een interessante stad door haar vele gezichten. Als je in de zogenaamde ‘Nieuwe stad’ komt ontdek je de dam met de gezellige terrasjes en de grote hoeveelheid studenten. Die zitten hier gezellig te kletsen en spelletjes te spelen. Neem hier lekker een drankje om de sfeer goed te proeven.

Maar loop hierna via de Romeinse stenen brug terug naar het oudere gedeelte van de stad. Want ook dit deel van de stad moet je gezien hebben. Op het eerst gezicht ziet het er verloederd uit, maar als je langer kijkt ga je de authentieke volksbuurt zeker waarderen. De mensen zijn hier in ieder geval heel vriendelijk.

In Turkije staat Adana vooral bekend om z’n Kebab. Een echte aanrader is volgens de lokale bevolking Kebab 52 hier kun je heerlijke kebab eten. Dit is niet te vergelijken met de kebab die wij in Nederland kennen. Dus zeker de moeite waard om uit te proberen. Kebab 52 ligt aan een brede straat met mooie winkels en is in de buurt van het Ataturk Park. Hier is het vrij rustig en groen en kun je even heerlijk bijkomen van de drukte. Dit deel van de stad is meer westers en vooral op zaterdagavond is hier een hoop te beleven. Kom naar hier en ontdek dus de vele gezichten van Adana!

De goedkoopste vertrekdata

maandagdinsdagwoensdagdonderdagvrijdagzaterdagzondag
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
12

Retourtickets per persoon, met terugvlucht na 2 tot 7 nachten.

Als je preciezer of met andere criteria vliegtickets wilt zoeken, kun je het formulier aan de zijkant van deze pagina gebruiken, of het uitgebreide formulier op de homepage.

Er zijn 0 vliegtickets naar Adana:

Vluchten vanaf 4 luchthavens: